Τι είναι η Σχολική Μελέτη

Είναι η δημιουργική μελέτη των παιδιών σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, όπου η παραμονή για τα παιδιά δημοτικού είναι εξαιρετικά ευχάριστη. Το κέντρο μας προσφέρει ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν σε ασφαλές και κατάλληλο κλίμα με ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο παραμονής.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η κύρια απασχόληση των παιδιών στη Σχολική Μελέτη

Στη Σχολική Μελέτη τα παιδιά προσέρχονται με τα βιβλία τους, με στόχο να μελετήσουν για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Σ’ έναν ήσυχο και ασφαλή χώρο μελέτης, τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν σε κατάλληλο κλίμα και φεύγουν έτοιμα για το σχολείο.

Το παιδί μου θα μελετάει μόνο του ή μαζί με όλα τα παιδιά;

Κάθε παιδί μελετάει τα δικά του μαθήματα για την επόμενη σχολική ημέρα. Για κάθε παιδί υπάρχει ένας υπεύθυνος καθηγητής ή δάσκαλος, με στόχο να του εξηγήσει το μάθημα, να το βοηθήσει στο διάβασμα και, τέλος, να το εξετάσει αν το έμαθε. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο να μάθει το παιδί να σκέφτεται και να οργανώνει το διάβασμά του, δηλαδή στο να αποκτήσει συνήθειες και πρακτικές μελέτης, χρήσιμες για όλη του τη ζωή.

Το παιδί μου έχει προηγούμενα κενά. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Μέσω της ατομικής βοήθειας και του προγράμματος, τα παιδιά θα καλύψουν τα κενά τους και θα μπορέσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Όταν το παιδί μου δεν έχει την άλλη μέρα σχολείο ή έχει τα ίδια μαθήματα λόγω εκδρομής, αργίας ή για άλλους λόγους, τι γίνεται;

Ακολουθείται το πρόγραμμα, καθώς είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να επαναλάβουν βασικές έννοιες στα κυριότερα μαθήματα, Μαθηματικά – Γλώσσα ή να καλύψουν προηγούμενα κενά.

Το παιδί μου με τι άλλο θα ασχολείται στο χώρο της Σχολικής Μελέτης;

Στη Σχολική Μελέτη κύρια φροντίδα μας είναι η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων ή αφού τελειώσουν τα μαθήματα, τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, όπως οι Η/Υ, τα επιτραπέζια παιχνίδια ή και η δανειστική βιβλιοθήκη μας. Επίσης, στόχος είναι η ανάπτυξη φιλίας με τα άλλα παιδιά.

Είναι ιδανικό για την εργαζόμενη μητέρα

Με τη Σχολική Μελέτη μπορείτε να αισθάνεστε ήσυχη ότι το παιδί σας θα διαβάζει σωστά για το σχολείο, ακριβώς όπως αν ήσασταν δίπλα του. Έτσι, μπορείτε να αφιερώνετε τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας στο παιδί σας, χωρίς το άγχος του διαβάσματος.

Δηλαδή, αν δεν εργάζομαι δεν είναι απαραίτητος ο χώρος της Σχολικής Μελέτης;

Απεναντίας! Σήμερα, με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και την εξειδίκευση σε όλους τους τομείς, λίγοι είναι οι γονείς που μπορούν, σωστά, να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Σίγουρα, θα βλέπετε ότι άλλα κάνατε εσείς ως μαθητές και άλλα κάνουν, τώρα, τα παιδιά. Με τη Σχολική Μελέτη, το παιδί σας θα προετοιμάζεται σωστά για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, χάρη στους έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές και δασκάλους μας.

Πώς μπορώ να ελέγχω την καθημερινή δουλειά που κάνει το παιδί μου;

Θα μπορείτε να τη διαπιστώστε από την πρόοδο του παιδιού σας και τα αποτελέσματα στις σχολικές επιδόσεις. Εξάλλου, η συνεργασία μας με τους γονείς είναι αυτονόητη, για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό.

Το παιδί μου έχει μαθησιακά προβλήματα. Θα βοηθηθεί;

Το ατομικό πρόγραμμα μελέτης είναι ακόμα πιο απαραίτητο για αυτά τα παιδιά. Ειδικά τα παιδιά αυτά θέλουν ατομικό πρόγραμμα μελέτης. Εφαρμόζουμε ενισχυτική διδασκαλία και παιγνιώδη μέθοδο εξάσκησης με ασκήσεις γραφής. Εξηγούμε το μάθημα και υπογραμμίζουμε τα σπουδαιότερα, αφού κάνουμε το μάθημα με μορφή ερωτήσεων.

Copywrite © 2023 Το Μονοπάτι | Όροι χρήσης