Οι γονείς είναι οι πρώτοι σημαντικοί ενήλικες στη ζωή των παιδιών τους και παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Το να αγαπάει και να φροντίζει ένας γονιός τα παιδιά του δεν αρκεί αν παράλληλα δεν θέτει ξεκάθαρα και σταθερά όρια στη συμπεριφορά τους, προκειμένου να τεθούν οι κατάλληλες βάσεις για μια υγιή ζωή στο μέλλον.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Όμως, με όλα τα προβλήματα και τις πιέσεις της εποχής μας, είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς γονιός. Πολλοί γονείς νιώθουν άγχος και ανασφάλεια, σχετικά με το κατά πόσο είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο και η σύγχυση που βιώνουν, συχνά, επηρεάζει με αρνητικό τρόπο τη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Οι ομάδες γονέων έχουν στόχο να βοηθήσουν τους γονείς να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά τους και να τους στηρίξουν στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης. Μέσα από μία ευχάριστη ομαδική διαδικασία, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μαζί με άλλους γονείς, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να πάρουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε στις ομάδες είναι βιωματικός, στηρίζεται δηλαδή στην ενεργή συμμετοχή των μελών της ομάδας. Πέρα από τις εισηγήσεις των συντονιστών της ομάδας οι οποίοι παρέχουν πληροφόρηση και διευκολύνουν τη συζήτηση και τις διαδικασίες της ομάδας, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν σε ομάδες, και να εξασκηθούν σε βιωματικές τεχνικές (παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις επικοινωνίας και ανοιχτές συζητήσεις).

Copywrite © 2023 Το Μονοπάτι | Όροι χρήσης