Κατερίνα Διατσίγκου

Κατερίνα Διατσίγκου

Εργοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Το 2000 εισήχθη στα Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών με υποτροφία, ενώ το 2006 πέτυχε την εισαγωγή  της στο Α.Τ.Ε.Ι, στο Τμήμα Εργοθεραπείας  μέσω κατατακτήριων εξετάσεων. Το 2010 απoφοίτησε με άριστα και από τότε εργάζεται σαν επαγγελματίας εργοθεραπεύτρια.

Εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία κάνοντας εκπαιδεύσεις και παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια στον τομέα αυτό, με κυριότερα: «Σεμινάριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης» με εισηγητή τον κ.Μυλωνάδη, «Σεμινάριο TEACCH,με εισηγήτρια την κ.Faherty από το Asheville TEACCH Center του Παν/μιου της Βόρειας Καρολίνας, «Σεμινάριο ‘Κοινωνικές Ιστορίες’» με εισηγήτρια την κ.Faherty από το Asheville TEACCH Center του Παν/μιου της Βόρειας Καρολίνα , «Workshop- Δυσγραφία-Δυσκολίες και Αρχές Παρέμβασης», «Σεμινάριο: ’Πρόγραμμα  Εντατικής Αλληλεπίδρασης και Αυτισμός’», με εισηγητή τον κ.Hewett ,  «Σεμινάριο ‘Όραση και Μάθηση-Εισαγωγή και Πρακτικές Εφαρμογές’ Μέρη 1&2» με εισηγητή τον αναπτυξιακό οπτομέτρη κ.Βασίλη Κόκοτα , Εργαστηριακό σεμινάριο εκπαίδευσης και εξειδίκευσης  «Όραση και Αυτισμός-Εισαγωγή και πρακτικές εφαρμογές» με εισηγητή τον τον αναπτυξιακό οπτομέτρη κ.Βασίλη Κόκοτα, Εκπαίδευση στη χρήση του Αναπτυξιακού Ερωτηματολογίου Προσαρμοστικής Αντίδρασης  «Προσαρμογή-Πράξη-Προσέγγιση», Κύκλοι ετήσιας εκπαίδευσης- εποπτείας ,με υπεύθυνο προγράμματος τον κ.Αλεξάνδρου Στράτο από το 2010-2014, Ομάδα εκπαίδευσης-εποπτείας για εργοθεραπευτές σε θέματα όρασης , «Messy Play: Το αισθητηριακό παιγνίδι ως μέσο ανάπτυξης στην προσχολική ηλικία.», που οργανώθηκε από την Hehe Art, Play & Therapy Κοιν.Σ.Επ, με εισηγήτρια την Ελένη Οικονομίδου και τον Έκτορα Γιαλαμά.», Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: «Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού», με εισηγήτρια την κ. Καραντανά Ελένη, Αναπτυξιακή Παιδίατρος, Τριήμερο σεμινάριο «Sensory Babies» (Αισθητηριακή Ολοκλήρωση σε μωρά) με εισηγήτριες τις Lindsay Hardy και Emily Hills.,Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα : «Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας και Yoga.», με εισηγήτρια της κ. Μάρθα Τσακίρη.,6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού «Δυνατότητες και Προκλήσεις»,2/μερο σεμινάριο με θέμα: «Το παιδί με δυσκολίες στην Αισθητηριακή Επεξεργασία. Από το πρόβλημα στη φύση.», με εισηγητή τον κ.Αλεξάνδρου Στράτο.Webinar “strategies for success: working with children with Cerebal/Cortical Visual Impairment (CVI)” by Mindy Ely,Project Coordinator, El Vista Program, Illinois State University. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού

Τέλος, μέχρι και σήμερα κάνει ατομικές εποπτείες σε μηνιαία βάση με τον κ.Αλεξάνδρου Στράτο, διευθυντή της  εταιρείας ειδικής αγωγής «Προσέγγιση».

Από το 2010 εως και σήμερα εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ειδικής αγωγής καθώς και στον ιδιωτικό τομέα από  2017 μέχρι και σήμερα.

Από το 2003 έως το 2010 εργάστηκε ως καθηγήτρια Φ.Α στο δημοτικό  σχολικού οργανισμού «ΙΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ». Επίσης έχει εργαστεί εθελοντικά στον σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο περιοδικό του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών και σε site ειδικής αγωγής ενώ συμμετείχε με ανακοίνωση (poster) στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού .