Έφη Αθανασοπούλου

Έφη Αθανασοπούλου

Παιδοψυχολόγος

Η Έφη Αθανασοπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2007. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου (MSc in Psychology, specialization Child and Adolescent Psychology), στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία και το 2018 απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαιδευτική και Σχολική Ψυχολογία (MSc in Educational/School Psychology) από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου. Έχει εξειδικευθεί στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πραγματοποιεί επιπλέον σπουδές στο τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης κατάρτισής της παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με ζητήματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος στη χορήγηση της Ελληνικής Κλίμακας Νοημοσύνης του Wechsler για Παιδιά (WISC-III), του ΑΘΗΝΑ Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης, του Α’ΤΕΣΤ- Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας, του Συστήματος Achenbach για Εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση (ΣΑΕΒΑ) κ.α.

Έχει πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο με παιδιά και εφήβους. Έχει εργαστεί στο διεθνές σχολείο TASID (Zo International Childcare Wassenaar) στην περιοχή της Χάγης στην Ολλανδία, ενώ υπήρξε συνεργάτης του Βρετανικού Σχολείου της Χάγης (British School of the Hague), καθώς και του Διεθνούς Σχολείου της Χάγης (International School of the Hague). Στην Ελλάδα έχει εργαστεί σε δημόσιες (ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Ειδικά Σχολεία) και ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής, έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, και έχει συμβάλει στη σχεδίαση και υλοποίηση δράσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Είναι πιστοποιημένη συντονίστρια Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση των τεσσάρων κύκλων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και κατέχει πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille.