Το μονοπάτι - Άργος

Λίγα λόγια για εμάς

Το Μονοπάτι είναι το μεγαλύτερο Διεπιστημονικό Κέντρο Θεραπειών στην Αργολίδα με παραρτήματα στο Άργος και στο Ναύπλιο. Είναι στελεχωμένο από μια άψογα εναρμονισμένη επιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Εργοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής, της Λογοθεραπείας, της Ψυχολογίας – Παιδοψυχολογίας οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε άρτια εξοπλισμένο, ευχάριστο περιβάλλον, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και πολύπλευρη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού και του ενήλικα.

Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και της οικογένειάς του. Με βάση την αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται στη συνέχεια ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης προσανατολισμένο στη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

Η επιστημονική ομάδα στο Μονοπάτι, απαρτίζεται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες θεραπευτών, με σπουδές σε ελληνικά ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα, και εμπειρία στην αποκατάσταση . Κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και αντιμετωπίζεται με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε προσωπικότητας που απευθύνεται σε εμάς, είτε είναι γονιός είτε παιδί. Μετά από μια πρώτη αξιολόγηση, σε συνεργασία μαζί σας, καταρτίζουμε ένα πρόγραμμα θεραπευτικών παρεμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες, με στόχο την συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος που σας απασχολεί.

Γνωρίστε την ομάδα μας

Παναγιώτα Στεφανή

Εργοθεραπεύτρια

Παναγιώτα Στεφανή

Η Γιωτα Στεφανή γεννήθηκε στη Αθήνα και σπούδασε Εργοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Εκ τοτε εργάζεται ως Εργοθεραπεύτρια στον ιδιωτικό τομέα. Είναι επιστημονική υπεύθυνη στο Μονοπάτι ενώ παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα συνεχίζει ακόμα και σήμερα την επιστημονική της επιμόρφωση παρακολουθώντας σεμινάρια και νέα επιστημονικά προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρεται οτι έχει εκπαιδευτεί σε:

 • Teacch, Makaton, Pecs
 • Social Stories (κοινωνικές ιστορίες)
 • Functional ABA
 • Πρωιμη παρέμβαση Portage
 • Παιδοψυχιατρικη (ετήσιο σεμινάριο του ΕΚΠΑ)
 • Αξιολόγηση και αντιμετώπιση της Δυσγραφίας στην παιδική ηλικία
 • Εκπαίδευση ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
 • Αξιολόγηση και πρακτική παρέμβαση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση
 • Κλινική συλλογιστική
 • Αισθητηριακή ολοκλήρωση κατά JEAN AYRES
 • Πολυεπιστημονική προσέγγιση στο υπερκινητικό παιδί
 • Σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille

Κωνσταντίνος Αμέρ

Ειδικός παιδαγωγός

Κωνσταντίνος Αμέρ

Ο Αμέρ Κωνσταντίνος είναι Ειδικός παιδαγωγός. Σπούδασε Φιλόλογος στο Τμήμα Ελληνικής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κατεύθυνση της Γλωσσολογίας. Ειδικεύτηκε μέσω Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και με μαθησιακές ανάγκες.
Έχει παρακολουθήσει εποπτείες Αυτισμού, Ειδικής Μάθησης, Μαθησιακών Δυσκολιών / Δυσλεξίας, Νοητικής Υστέρησης και Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), οι οποίες περιελάμβαναν θεωρητική κατάρτιση και επίβλεψη σε πρακτικό επίπεδο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σχετικά με την Ειδική Αγωγή. Στο διεπιστημονικό κέντρο «Μονοπάτι» είναι υπεύθυνος Ειδικός Παιδαγωγός στο τμήμα Ειδικής Μάθησης και Μαθησιακών Δυσκολιών.

Γεωργία Μπέλο

Λογοθεραπεύτρια

Γεωργία Μπέλο

Είναι απόφοιτη της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας. Έχει εργασιακή εμπειρία σε παιδιά με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αυτιστικού φάσματος, αναπτυξιακής λεκτικής δυσπραξίας, καθυστέρηση ομιλίας και ανάπτυξης λόγου, σχολικής ετοιμότητας, μαθησιακών δυσκολιών, διγλωσσίας και νοητικής υστέρησης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στις Διαταραχές Ομιλίας και Λόγου, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, Αναπτυξιακής Λεκτικής Δυσπραξίας, Δυσαρθρίας, Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής και Αυτιστικού Φάσματος.

 • Κατέχει πιστοποιητικό παρακολούθησης του Βασικού Επιπέδου Ι του συστήματος Ενισχυτικής/Εναλλακτικής Επικοινωνίας PECS.
 • Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου S.S.I.P(Social Skills Intervention Program).
 • Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου SIMATA-Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία.
 • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του σεμιναρίου ΜAKATON.
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης Αξιολόγησης και Θεραπείας Διαταραχών Λόγου και Ομιλίας.
 • Βεβαίωση παρακολούθησης του «Παιδικού Ιχνογραφήματος».
 • Πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille.

Κωνσταντίνα Κοσμά

Εργοθεραπεύτρια

Κωνσταντίνα Κοσμά

Είναι απόφοιτη της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Έχει εργασιακή εμπειρία σε παιδιά με νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας και διαταραχές αυτιστικού φάσματος και ενηλίκων με αλτσχαϊμερ, ψυχιατρικά προβλήματα, κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες σε άτομα μετά από εγκεφαλικά επεισόδια και ατυχήματα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν το αλτσχαϊμερ. Είναι πιστοποιημένη στην θεραπεία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.

Ελένη Καλασούντα

Λογοθεραπεύτρια

Ελένη Καλασούντα

Η Καλασούντα Ελένη είναι απόφοιτη της σχολής Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ενήλικες και σε παιδιά με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αυτιστικού φάσματος, καθυστέρηση ομιλίας, νοητικής υστέρησης, μαθησιακών δυσκολιών, διαταραχές ροής ομιλίας, διαταραχές φώνησης και νευρογενείς διαταραχές. Κατέχει πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και πτυχίο εθελοντή διερμηνέα ολικής και νοηματικής επικοινωνίας. Επίσης, έχει ολοκληρώσει τον Κύκλο Λογοθεραπείας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, στο αυτιστικό φάσμα, σε νευρογενείς διαταραχές και διαταραχές ροής ομιλίας. Τέλος, είναι κάτοχος πιστοποιητικού επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέχει πιστοποιητικό χρήσης Κοινωνικών Ιστοριών και επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

Μαργαρίτα Γιαννακούλη

Ειδική Παιδαγωγός

Μαργαρίτα Γιαννακούλη

Απόφοιτη Ελληνικής Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό στη Ειδική Ενιαία Εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στα πλαίσια της προπτυχιακής της πρακτικής άσκησης συμμετείχε στην παρακολούθηση της διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων σε πειραματικά γυμνάσια και λύκεια.Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα: «Ψυχοπαιδαγωγικά θέματα για εκπαιδευτικούς και γονείς» στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου. Η δεκαετής εργασιακής εμπειρία της περιλαμβάνει τη παράδοση ιδιαιτέρων φιλολογικών μαθημάτων (Αρχαίων,Έκθεσης ,Λατινικών ,Ιστορίας,Λογοτεχνίας) σε μαθητές δημοτικού ,γυμνασίου και όλων των τάξεων του λυκείου. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο διεπιστημονικό κέντρο θεραπειών «το μονοπάτι» ως ειδική παιδαγωγός και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας, αξιολογεί και σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης και αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά με εκπαιδευτικές ανάγκες και γνωστικά ελλείμματα. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων και εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής. Κατέχει πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille.

Αγγελική Σωτηροπούλου

Λογοθεραπεύτρια

Αγγελική Σωτηροπούλου

H Αγγελική Σωτηροπούλου είναι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια με επαγγελματική εμπειρία ως αναπληρώτρια Λογοθεραπεύτρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άργους. Μετά απο δεκαετή πείρα αξιολογεί και αναλβάνει περιστατικά που αφορούν παιδιά με Καθυστέρηση Λόγου, Καθυστέρηση Ομιλίας, Φωνολογική Διαταραχή, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος Υπερκινητικότητα, Δυσπραξία, Σχιστίες, Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Υστέρηση.

Δέσποινα Κοκορομύτη

Λογοθεραπεύτρια

Δέσποινα Κοκορομύτη

Είναι απόφοιτη της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του τμήματος Λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου. Έχει εργασιακή εμπειρία σε παιδιά με αρθρωτικές & φωνολογικές διαταραχές, καθυστέρησης ανάπτυξης λόγου, συνδρόμων, νευρογενείς διαταραχές σε παιδιά και ενήλικες (αφασίες, δυσαρθρίες) και αναπτυξιακές διαταραχές (δυσπραξία). Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων που άπτονται στην επιστήμη της Λογοθεραπείας όπως διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, νευρογενείς διαταραχές, ειδική γλωσσική διαταραχή κ.λπ. Έχει ολοκληρώσει τα 4 επίπεδα της εκπαίδευσης: INTEGRATED VOICE THERAPY της μεθόδου VOICECRAFT της Alison Bagnall και κατέχει τον τίτλο της «Ειδικής Φωνοθεραπεύτριας». Είναι εξειδικευμένη στης Διαταραχές Φωνής (πολύποδες, όζους, πάρεση Φ.Χ άμφο). Επιπροσθέτως συμμετέχει στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ομαδικές εποπτείες Λογοθεραπευτών» του Λογοθεραπευτή Κοκμοτού Παναγιώτη και τέλος είναι κάτοχος πιστοποιητικού του ΕΟΠΠΕΠ με τίτλο «Εκπαιδευτική Επάρκεια Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης».

Μαρίνα Τζανή

Ειδική Παιδαγωγός

Μαρίνα Τζανή

Η Μαρίνα Τζανή είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών παρακολούθησε και συμμετείχε στη διαδικασία διδασκαλίας στο Πειραματικό Γυμνασίου Ρεθύμνου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα την εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και την ψυχολογία του μαθητή. Έχει πενταετή εργασιακή εμπειρία στην παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Πηνελόπη Παπαϊωάννου

Ειδική Παιδαγωγός

Πηνελόπη Παπαϊωάννου

Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου είναι ειδική παιδαγωγός. Σπούδασε Φιλολογία στο Τμήμα Ελληνικής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην κατεύθυνση των Κλασικών Σπουδών. Στη συνέχεια, ακολούθησε εξειδικευμένες σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής της πρακτικής της άσκησης συμμετείχε στην παρακολούθηση φιλολογικών μαθημάτων στο πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί ήρθε και σε μία πρώτη επαφή με παιδιά με ιδιαιτερότητες (δυσλεξία, νοητική υστέρηση). Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων (Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Οδύσσεια, Λατινικά) σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και Δημοτικού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την ειδική αγωγή. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται στο διεπιστημονικό, θεραπευτικό κέντρο «Το μονοπάτι» ως ειδική παιδαγωγός, όπου σχεδιάζει και πραγματοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης για παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Νίκη Σαμίου

Εργοθεραπεύτρια

Νίκη Σαμίου

Είναι απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έχει κλινική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ενήλικες και παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές (ΔΕΠΥ, διαταραχές κινητικού συντονισμού, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, δυσπραξία, αισθητηριακές διαταραχές, νοητική υστέρηση), όπως και σπάνια σύνδρομα. Είναι εκπαιδευμένη στη μέθοδο αισθητηριακής ολοκλήρωσης, στην αντιμετώπιση αναπτυξιακής δυσγραφίας και πιστοποιημένη στο σταθμισμένο αξιολογητικό εργαλείο ABC- Movement 2. Έχει ολοκληρώσει μετεκπαίδευση στην αποκατάσταση πασχόντων με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Παναγιώτα Γεωμπρέ

Ειδική Παιδαγωγός

Παναγιώτα Γεωμπρέ

Η Παναγιώτα Γεωμπρέ είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Δημοτικού. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, συνεχίζει την ειδίκευση της, μέσω του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης της, παρακολουθεί σεμινάρια προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της ειδικής Αγωγής.

Αναστασία Παναγιωτοπούλου

Ειδική Παιδαγωγός

Αναστασία Παναγιωτοπούλου

Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτικές ασκήσεις σε Δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο ελληνικό σχολείο της Βουδαπέστης, όπου δίδαξε τα ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα, εξοικειώθηκε με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και ασχολήθηκε με την εφαρμογή διαφοροποιημένης διδασκαλίας και με την εφαρμογή βιωματικής μεθόδου διδασκαλίας (δραματοποίηση, διαδραστικό παιχνίδι κτλ.). Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει επίσης ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τη «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» και ημερίδες που αφορούσαν στο φάσμα του αυτισμού. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την εθελοντική παράδοση μαθημάτων ισπανικής γλώσσας σε ενήλικες.

Μαρία Λεμπέση

Ψυχολόγος

Μαρία Λεμπέση

Η Μαρία Λεμπέση είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του ΑΠΘ, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης σε παιδιά με γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, με μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική ψυχολογία. Έχει δεκαετή εμπειρία στην ειδική αγωγή και την αποκατάσταση γενικών και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.  Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός, κτλ. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος στην χορήγηση της κλίμακας Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC III) και του ΑΘΗΝΑ Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης. Είναι μέλος ΣΕΨ, κατέχει τον τίτλο επάρκειας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και την μέθοδο BRALLE.

Έφη Αθανασοπούλου

Ψυχολόγος

Έφη Αθανασοπούλου

Η Έφη Αθανασοπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2007. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου (MSc in Psychology, specialization Child and Adolescent Psychology), στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία και το 2018 απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαιδευτική και Σχολική Ψυχολογία (MSc in Educational/School Psychology) από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου. Έχει εξειδικευθεί στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πραγματοποιεί επιπλέον σπουδές στο τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης κατάρτισής της παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με ζητήματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος στη χορήγηση της Ελληνικής Κλίμακας Νοημοσύνης του Wechsler για Παιδιά (WISC-III), του ΑΘΗΝΑ Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης, του Α’ΤΕΣΤ- Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας, του Συστήματος Achenbach για Εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση (ΣΑΕΒΑ) κ.α.
Έχει πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο με παιδιά και εφήβους. Έχει εργαστεί στο διεθνές σχολείο TASID (Zo International Childcare Wassenaar) στην περιοχή της Χάγης στην Ολλανδία, ενώ υπήρξε συνεργάτης του Βρετανικού Σχολείου της Χάγης (British School of the Hague), καθώς και του Διεθνούς Σχολείου της Χάγης (International School of the Hague). Στην Ελλάδα έχει εργαστεί σε δημόσιες (ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Ειδικά Σχολεία) και ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής, έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, και έχει συμβάλει στη σχεδίαση και υλοποίηση δράσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Είναι πιστοποιημένη συντονίστρια Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση των τεσσάρων κύκλων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και κατέχει πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille.

Δημήτρης Ρέμπελος

Παιδοψυχολόγος

Δημήτρης Ρέμπελος

Ο Δημήτρης Ρέμπελος σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Οργανωτική Ψυχολογίας και στην Κοινωνική Ψυχολογία ευπαθών μειονοτικών ομάδων (Msc Οργανωτικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας). Αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο University Of Nicosia (Cyprus) όπου έλαβε Master of Science στην Εκπαιδευτική και Σχολική Ψυχολογία με ειδίκευση στην αξιολόγηση και ψυχοεκπαίδευση παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς. Μετεκπαιδεύτηκε στο γραφείο Ψυχολογικής υποστήριξης του Παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος του Ωνάσειου Νοσοκομείου και στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων στην συμβουλευτική οικογενειών από το European Association for Counselling. Έχει δύο δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με θέμα την «σχέση ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Η περίπτωση των εκπαιδευτικών» στα περιοδικά Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης. Εκδ. Vipapharm και Ψυχολογία της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Έχει εργαστεί στην υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων της Ελληνικής Αστυνομίας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Σχολικός Ψυχολόγος στην Ειδική Αγωγή (σχολικές δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Copywrite © 2019 Το Μονοπάτι | Όροι χρήσης