Το μονοπάτι - Άργος

Λίγα λόγια για εμάς

Το Μονοπάτι είναι το μεγαλύτερο Διεπιστημονικό Κέντρο Θεραπειών στην Αργολίδα με παραρτήματα στο Άργος και στο Ναύπλιο. Είναι στελεχωμένο από μια άψογα εναρμονισμένη επιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Εργοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής, της Λογοθεραπείας, της Ψυχολογίας – Παιδοψυχολογίας οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε άρτια εξοπλισμένο, ευχάριστο περιβάλλον, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και πολύπλευρη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού και του ενήλικα.

Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και της οικογένειάς του. Με βάση την αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται στη συνέχεια ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης προσανατολισμένο στη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

Η επιστημονική ομάδα στο Μονοπάτι, απαρτίζεται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες θεραπευτών, με σπουδές σε ελληνικά ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα, και εμπειρία στην αποκατάσταση . Κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και αντιμετωπίζεται με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε προσωπικότητας που απευθύνεται σε εμάς, είτε είναι γονιός είτε παιδί. Μετά από μια πρώτη αξιολόγηση, σε συνεργασία μαζί σας, καταρτίζουμε ένα πρόγραμμα θεραπευτικών παρεμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες, με στόχο την συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος που σας απασχολεί.

Γνωρίστε την ομάδα μας

Παναγιώτα Στεφανή

Εργοθεραπεύτρια

Παναγιώτα Στεφανή

Η Γιωτα Στεφανή γεννήθηκε στη Αθήνα και σπούδασε Εργοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Εκ τοτε εργάζεται ως Εργοθεραπεύτρια στον ιδιωτικό τομέα. Είναι επιστημονική υπεύθυνη στο Μονοπάτι ενώ παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα συνεχίζει ακόμα και σήμερα την επιστημονική της επιμόρφωση παρακολουθώντας σεμινάρια και νέα επιστημονικά προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρεται οτι έχει εκπαιδευτεί σε:

 • Teacch, Makaton, Pecs
 • Social Stories (κοινωνικές ιστορίες)
 • Functional ABA
 • Πρωιμη παρέμβαση Portage
 • Παιδοψυχιατρικη (ετήσιο σεμινάριο του ΕΚΠΑ)
 • Αξιολόγηση και αντιμετώπιση της Δυσγραφίας στην παιδική ηλικία
 • Εκπαίδευση ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
 • Αξιολόγηση και πρακτική παρέμβαση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση
 • Κλινική συλλογιστική
 • Αισθητηριακή ολοκλήρωση κατά JEAN AYRES
 • Πολυεπιστημονική προσέγγιση στο υπερκινητικό παιδί
 • Σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille

Κωνσταντίνος Αμέρ

Ειδικός παιδαγωγός

Κωνσταντίνος Αμέρ

Ο Αμέρ Κωνσταντίνος είναι Ειδικός παιδαγωγός. Σπούδασε Φιλόλογος στο Τμήμα Ελληνικής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κατεύθυνση της Γλωσσολογίας. Ειδικεύτηκε μέσω Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία και με μαθησιακές ανάγκες.
Έχει παρακολουθήσει εποπτείες Αυτισμού, Ειδικής Μάθησης, Μαθησιακών Δυσκολιών / Δυσλεξίας, Νοητικής Υστέρησης και Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), οι οποίες περιελάμβαναν θεωρητική κατάρτιση και επίβλεψη σε πρακτικό επίπεδο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σχετικά με την Ειδική Αγωγή. Στο διεπιστημονικό κέντρο «Μονοπάτι» είναι υπεύθυνος Ειδικός Παιδαγωγός στο τμήμα Ειδικής Μάθησης και Μαθησιακών Δυσκολιών.

Γεωργία Μπέλο

Λογοθεραπεύτρια

Γεωργία Μπέλο

Είναι απόφοιτη της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας. Έχει εργασιακή εμπειρία σε παιδιά με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αυτιστικού φάσματος, αναπτυξιακής λεκτικής δυσπραξίας, καθυστέρηση ομιλίας και ανάπτυξης λόγου, σχολικής ετοιμότητας, μαθησιακών δυσκολιών, διγλωσσίας και νοητικής υστέρησης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στις Διαταραχές Ομιλίας και Λόγου, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, Αναπτυξιακής Λεκτικής Δυσπραξίας, Δυσαρθρίας, Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής και Αυτιστικού Φάσματος.

 • Κατέχει πιστοποιητικό παρακολούθησης του Βασικού Επιπέδου Ι του συστήματος Ενισχυτικής/Εναλλακτικής Επικοινωνίας PECS.
 • Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου S.S.I.P(Social Skills Intervention Program).
 • Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου SIMATA-Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία.
 • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του σεμιναρίου ΜAKATON.
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης Αξιολόγησης και Θεραπείας Διαταραχών Λόγου και Ομιλίας.
 • Βεβαίωση παρακολούθησης του «Παιδικού Ιχνογραφήματος».
 • Πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille.

Κωνσταντίνα Κοσμά

Εργοθεραπεύτρια

Κωνσταντίνα Κοσμά

Είναι απόφοιτη της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Έχει εργασιακή εμπειρία σε παιδιά με νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας και διαταραχές αυτιστικού φάσματος και ενηλίκων με αλτσχαϊμερ, ψυχιατρικά προβλήματα, κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες σε άτομα μετά από εγκεφαλικά επεισόδια και ατυχήματα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν το αλτσχαϊμερ. Είναι πιστοποιημένη στην θεραπεία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.

Ελένη Καλασούντα

Λογοθεραπεύτρια

Ελένη Καλασούντα

Η Καλασούντα Ελένη είναι απόφοιτη της σχολής Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ενήλικες και σε παιδιά με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αυτιστικού φάσματος, καθυστέρηση ομιλίας, νοητικής υστέρησης, μαθησιακών δυσκολιών, διαταραχές ροής ομιλίας, διαταραχές φώνησης και νευρογενείς διαταραχές. Κατέχει πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και πτυχίο εθελοντή διερμηνέα ολικής και νοηματικής επικοινωνίας. Επίσης, έχει ολοκληρώσει τον Κύκλο Λογοθεραπείας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, στο αυτιστικό φάσμα, σε νευρογενείς διαταραχές και διαταραχές ροής ομιλίας. Τέλος, είναι κάτοχος πιστοποιητικού επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέχει πιστοποιητικό χρήσης Κοινωνικών Ιστοριών και επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

Μαργαρίτα Γιαννακούλη

Ειδική Παιδαγωγός

Μαργαρίτα Γιαννακούλη

Απόφοιτη Ελληνικής Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό στη Ειδική Ενιαία Εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στα πλαίσια της προπτυχιακής της πρακτικής άσκησης συμμετείχε στην παρακολούθηση της διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων σε πειραματικά γυμνάσια και λύκεια.Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα: «Ψυχοπαιδαγωγικά θέματα για εκπαιδευτικούς και γονείς» στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου. Η δεκαετής εργασιακής εμπειρία της περιλαμβάνει τη παράδοση ιδιαιτέρων φιλολογικών μαθημάτων (Αρχαίων,Έκθεσης ,Λατινικών ,Ιστορίας,Λογοτεχνίας) σε μαθητές δημοτικού ,γυμνασίου και όλων των τάξεων του λυκείου. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο διεπιστημονικό κέντρο θεραπειών «το μονοπάτι» ως ειδική παιδαγωγός και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας, αξιολογεί και σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης και αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά με εκπαιδευτικές ανάγκες και γνωστικά ελλείμματα. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων και εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής. Κατέχει πιστοποίηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille.

Μαρία Λεμπέση

Ψυχολόγος

Μαρία Λεμπέση

Η Μαρία Λεμπέση είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του ΑΠΘ, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων μελέτης σε παιδιά με γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, με μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική ψυχολογία. Έχει δεκαετή εμπειρία στην ειδική αγωγή και την αποκατάσταση γενικών και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος στην χορήγηση της κλίμακας Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC III) και του ΑΘΗΝΑ Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης. Είναι μέλος ΣΕΨ και κατέχει τον τίτλο επάρκειας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Βάσια Φλίνου

Λογοθεραπεύτρια

Βάσια Φλίνου

Η Φλίνου Βάσια αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος παιδαγωγικής επάρκειας με πιστοποίηση κρατικού φορέα, του τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ. Στο πλαίσιο των σπουδών της πραγματοποίησε αξιολογήσεις και ανάπτυξη θεραπευτικών προγραμμάτων σε παιδιά προσχολικής, σχολικής ηλικίας αλλά και ενηλίκων. Παρακολούθησε κατά την πρακτική άσκηση, θεραπευτικά προγράμματα αποκατάστασης διαταραχών λόγου, ομιλίας και σε επίκτητες και νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων που αφορούν ζητήματα Λογοθεραπείας (Παιδική Δυσαρθρία, Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία, , Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας στην προσχολική ηλικία, Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος-ΔΑΔ, Τραυλισμός κ.ά.). Έχει ολοκληρώσει δυο κύκλους επιμορφώσεων με θέμα: «ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ», «ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ 5 ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ». Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως Λογοθεραπεύτρια στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Άργολίδας.

Ολυμπιάννα Λαζανά

Ψυχολόγος

Ολυμπιάννα Λαζανά

Η Ολυμπιάννα Λαζανά έκανε σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paul-Valery III του Μοντπελιέ της Γαλλίας. Για 2 χρόνια (2013-2015) υπήρξε επιστημονική συνεργάτης (Ψυχολόγος) στο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα από το οποίο επισκέφτηκε σχολεία στην Κορινθία και συντονίσε μια σειρά από βιωματικές δράσεις. Επίσης έχει συντονίσει Σχολές Γονέων στην Κορινθία, και έχει πραγματοποιήσει ως
τώρα πολλές ομιλίες με θέματα που αφορούν κυρίως σε γονείς, παιδιά, και εκπαιδευτικούς.

Έχει αρθογραφήσει σε γνωστά ηλεκτρονικά περιοδικά όπως το psychologynow.gr. Παρακολουθεί διαρκώς νέα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στον κλάδο της Ψυχολογίας και την περίοδο αυτή εκπαιδεύεται στην μέθοδο της «Συστημικής Αναπαράστασης». Νιώθει τυχερή που δουλεύει με παιδιά, εφήβους και τους γονείς τους! Μπορείτε να ενημερώνεστε για άρθρα της στη σελίδα Λαζανά Ολυμπιάννα- Ψυχολόγος (facebook) και στο olympiannalazana.wordpress.com (blog).

Το μονοπάτι © 2018 All rights reserved